Rizseshús vaddisznóból oroszosan (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vadhúsból Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Gabonafélék Hozzávalók 10 személyre:
A szalonnát felkockázzuk és a bográcsban zsírjára sütjük, 3 fej apróra vágott hagymát megpárolunk rajta. Hozzáadjuk a 2 kg kockára vágott combot és pirítani kezdjük. Ha kiadta a levét, a szeletekre vágott gombát, a kockára vágott sárgarépát, paprikát, paradicsomot és a fűszereket hozzáadjuk. Ha a hús már majdnem megpuhult, hozzáteszünk a csíkokra vágott ecetes uborkát és a rizst. Felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi, és belemorzsoljuk a húsleveskockát. Várjuk meg amíg felforr, keverjük át, majd kis láng felett vagy magasra emelve pároljuk 5 percig, végül szorosan lefedve hagyjuk állni a tűz mellett 20 percig. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||