Korhely halleves (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Macskajajra, Böjt, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Halak, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg ponty 143 15.8 8.7 0.1 0 70
30 dkg harcsa 82 15.8 2 0.2 0 80
30 dkg keszeg 117 16.6 5.5 0.2 0 89
25 dkg vegyes zöldség ? ? ? ? ? ?
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
40 dkg savanyúkáposzta 20 1.1 0.2 3.4 2.1 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 kiskanál erőspaprika-krém ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A harcsa és a pontyfilét kockára vágjuk és besózva állni hagyjuk. A keszeget másfél liter sós vízben főzni kezdjük és fél órát lobogva forraljuk. Közben, az olajban, a csíkokra vágott zöldségeket és a félfőre vágott hagymát megpirítjuk, majd belekeverve a szükség szerint kimosott és kissé rövidebbre vágott káposztát, azzal is pároljuk egy kicsit, végül rászűrjük a keszeg levét és megfűszerezve félpuhára pároljuk. Ekkor belekeverjük a haldarabokat és készre főzzük, szükség szerint utánfűszerezzük, majd belekeverjük a tejfölt, de ezzel már csak összeforraljuk.
Forrón, citromgerezdekkel tálaljuk.