Borjúpaprikás (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Slambuc A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Sörözés, borozás, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A vöröshagymát finomra aprítjuk és aranysárgára pirítjuk a zsírban, majd a felkockázott húst fehéredésig pirítjuk rajta. Beletesszük a felkockázott paprikát és paradicsomot, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a pirospaprikát lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát. Egyet keverünk rajta és felöntjük egy kis vízzel. Fedő alatt, kislángon puhára pároljuk, ha szükséges, mindig csak kevés vizet öntsünk alá. Amikor teljesen puha a hús, a tejfölből és lisztből készített habarással behabarjuk. Óvatosan bánjunk a fűszerekkel, hogy a borjú zsenge ízét ne nyomjuk el. Galuskával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||