Csirkefalatok szilvamártással (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Bundázott , Hirtelen sült, Olajsütő, Édes, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

Csirkefalatok
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
3 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 evőkanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 kiskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint chilipor 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Fokhagymás szilvamártás
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg aszalt szilva 219 2.3 0.6 47.4 5 0
3 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
1 fej fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint szegfűbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint szerecsendió 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Csirkefalatok
A csirkemellet csíkokra vágjuk, borssal, chiliporral, sóval megszórjuk, majd állni hagyjuk. Egy evőkanál liszt kivételével a hozzávalókból palacsintatésztánál sűrűbb masszát készítünk. A húsdarabokat fátyolnyi liszttel meghintjük és a masszába mártva bő olajba pirosra sütjük.
Mártással és párolt rizzsel tálaljuk.

Fokhagymás szilvamártás
A magnélküli aszaltszilvát a vörösborban 2 órát áztatjuk, majd megfűszerezve, addig főzzük, amíg a szilva kezd megereszkedni, ekkor belekeverjük az apróra vagdalt fokhagymát és még 3 percig forraljuk. Hidegen melegen tálalható.