Tejszínes-gombás szűzpecsenye (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Slambuc A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Édes, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Gombafélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A szűzpecsenyét vékony szeletekre vágjuk és sózva, borsozva a vaj-olaj keverékben megsütjük, majd melegen tartjuk. Közben a szárított gombát, lehetőleg vargányát, előírás szerint beáztatjuk. A megmaradt zsiradékban megpároljuk a finomra aprított hagymát, majd az időközben megpuhult, szükség szerint kisebb darabokra vágott gombát rádobjuk és átpirítjuk. Felöntjük a gomba áztatóvizével és nagylángon szinte elforraljuk a levét. Belekeverjük a mustárt, a csíkokra vágott uborkát és a mazsolát, felöntjük a tejszínnel és kevergetve a tejszín sűrűsödéséig főzzük. szükség szerint sózzuk. Tálon a hússzeleteket félig egymásra terítjük és leöntjük a mártással, a tetejét finomra aprított korianderrel megszórjuk. Párolt hajdinát adjunk mellé köretnek. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||