Kocsmárosné tyúklevese (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Macskajajra, Hideg téli napokra, Szabadban, Buli, Főtt, Bogrács, Sós, Csípős, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre: Csipetke
Kocsmárosné tyúklevese
Csipetke A tojást a sóval felverjük és a a liszttel először keverve, majd gyúrva összedolgozzuk. A liszt minőségétől függően több-kevesebb is lehet. Ha a tészta kész, darabokra csipkedjük, meggömbölygetjük és vagy frissen felhasználjuk vagy kiszárítjuk. Kocsmárosné tyúklevese A tyúkot, a karajcsontot, a zöldpaprikát, a fokhagymát és a vöröshagymát, 4 liter sóval, borssal, chilivel és babérral fűszerezett vízben három órát, csendesen főzzük. Közben a zöldségeket felkockázzuk ill. felkarikázzuk. Ha a hús megfőtt, a levesből kivesszük és hűlni hagyjuk. A leves tetejéről leszedjük a zsírt és megfuttatjuk benne a répákat és a pórét, majd hozzászűrjük a levet, beledobjuk a paradicsomot és majdnem puhára főzzük a zöldségeket, ekkor tesszük bele a borsót, a karajcsontról leszedett húsdarabokat és a lebőrözött, kicsontozott tyúkhúst, kis kockára vágva. Jól összeforraljuk, majd csipetkét szaggatunk bele, ha a csipetke kész, a bort összekeverjük a tejföllel és egy merőkanál levessel és a levesbe öntjük. Szükség esetén utánfűszerezzük. Finomra vágott petrezselyemmel megszórva, citromgerezdekkel díszítve, forrón tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||