Kakukkfüves csirkecomb (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Zoli bá
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Meleg, Csőben sült, Sós, Kemence, Hétvégi ebéd, Hétköznapi vacsora, Buli, Főétel, Húsételek, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 kg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
4 db csirkecomb 133 20.9 5.2 0.5 0 74
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát meghámozzuk és hajóba, a sárgarépát vastag karikákra, a fokhagymát négybe vágjuk. Tepsibe öntjük és megfűszerezzük, majd az olajat ráöntve, jól átkeverjük.
A csirkecombokat is megfűszerezzük és a burgonya tetejére fektetjük. A bort aláöntve alufóliával szorosan lefedjük. Előmelegített 175 fokos sütőben 40 percig sütjük, majd a fóliát levéve, a hőfokot 200 fokra emelve, negyed óra alatt, a tetejét megpirítjuk.
Zöldsalátával tálaljuk.