Bélszín baconnal sütve (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre: Bélszín baconnal sütve
Kecskesajtos puliszka pirítva
Mézes mustármártás
Bélszín baconnal sütve A bélszínt pácolás nélkül érleljük hűtőben legalább egy hétig. Hártyáitól gondosan tisztítsuk meg, szeleteljük fel 2 ujjnyi vastagra, kevés borssal hintsük meg és vékonyan kenjük be olajjal. 2 órát hagyjuk szobahőmérsékleten állni. Sütés előtt tenyerünkkel ütögessük meg és tekerjük körbe egy szelet baconnal, amit tűzzünk meg fogpiszkálóval. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A vaj, olaj keveréket forrósítsuk fel egy sütőálló serpenyőben és a szeletek mindkét oldalát süssük két percig, de csak sütés közben sózzuk meg. Ha kész, tegyük a serpenyőt 5 percre a forró sütőbe. Tálalás előtt pár percig fólia alatt hagyjuk pihenni. A mártással félig leöntve és a sült polentát mellétéve tálaljuk. Kecskesajtos puliszka pirítva Magas falú lábosban liternyi vizet forralunk, sót és kakukkfüvet teszünk bele, majd a kukoricadarát folyamatos keverés mellett beleszórjuk és takarékon 12 percig kevergetve főzzük. A tűzről levesszük és belekeverjük a megreszelt kecskesajtot. Olajjal bekent sütőlapra ujjnyi vastagon elsimítjuk és hagyjuk kihűlni. A mikor kihűlt és megdermedt, tetszőleges formákra vágjuk és kevés vajon vagy olajjal megkenve grillrácson, egyszer megfordítva 5 perc alatt megsütjük. Mézes mustármártás Az alaplét és a bort felére beforraljuk, beleöntjük a tejszínt és a konyakot és kevergetve, sűrűsödésig, továbbforraljuk. Ez türelmet igényel, szánjuk rá az időt. Végül belekeverjük a mustárt és a mézet, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||