Mustáros szűzpecsenye (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Tárcsa, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg szűzpecsenye 163 21 8.1 0.4 0 68
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
5 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A húst gondosan lehártyázzuk és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és a tenyerünkkel megütögetjük. Megborsozzuk, vékonyan megkenjük mustárral és olajjal, majd 3 órára félretesszük. Vékonyan meghintjük liszttel és kevés olajban pirosra sütjük. Csak sütés közben sózzuk.
Süthetjük grillrácson is, ekkor sütés közben olajjal is csepegtessük meg.
Párolt zöldségekkel és sült burgonyával kínáljuk.