Pogácsa (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Dagi srác A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Farsang, Szilveszter, Kemence, Sós, Tojás, Gabonafélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A lisztet összeszitáljuk a sóval és elmorzsoljuk a zsiradékokkal. Közben a cukros, meglangyosított tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tejfölt, az élesztős tejet és a két tojássárgáját jól elkeverjük és a morzsás keverékhez adva tésztává gyúrjuk. Fél órát kelesztjük, majd lisztezett deszkán kinyújtva, 20 perc időközökkel, háromszor hajtogatjuk. Végül ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét a maradék felvert tojással lekenjük, bevagdossuk és megszórjuk köménymaggal. Közepes pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 220 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Jól csúszik rá, egy korsó sör. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||