Töltött tőkehalfilé (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétköznapi vacsora, Karácsony, Böjt, Töltött, Csőben sült, Sós, Meleg, Halak, Tejtermékek, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A halszeleteket úgy válasszuk ki, hogy 8 szelet legyen, majd sózzuk, borsozzuk. A sajtot összekeverjük a tormával és 4 szeleten kenjük el. A megkent szeletekre borítsunk rá egy üres szeletet és tűzzük össze fogpiszkálóval. forgassuk a felvert tojásba, majd a mandulaforgácsba. Tegyük a szeleteket vastagon kivajazott tepsibe, a tetejükre is daraboljunk vajat és 200 fokra előmelegített sütőben, süsük 15 percig. Burgonyapürével és salátával tálaljuk, ízlés szerint kínáljuk hozzá citromgerezdeket. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||