Erdélyi zsiványpecsenye (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 65 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Herceg Feri
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Tűzdelt, Sült, Sós, Meleg, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg vesepecsenye 118 19 4.4 0.6 0 83
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
2 dkg fűszerpaprika 342 13 4 63 0 0
2 evőkanál napraforgó olaj 902 0 99.8 0 0 0
1 ízlés szerint feketebors 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vesepecsenyét úgy vágjuk fel hosszában, hogy azután húsverő kalapáccsal kiverhessük. Ennek megtörténte után 10 deka füstölt szalonnával megtűzdeljük, pirospaprikával, sóval és borssal beszórjuk, szorosan összegöngyöljük, mint egy roládot, spárgával összekötjük, hogy sütés alatt egy darabban maradjon, 40 percig forró sütőben sütjük, nem baj, ha belül egy kicsit angolos marad. Ferdén felszeleteljük.
Puliszkával vagy főttburgonyával, savanyúságokkal vagy salátával tálaljuk.