Vegán leveles tészta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: www.hobbifozocske.blogspot.com A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Uzsonna, Desszert, Főétel mellé, Kártyaparti , Teaparti, Buli, Karácsony, Szilveszter, Húsvét, Böjt, Csőben sült, Édes, Sós, Tésztafélék, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A lágy tészta hozzávalóit (10 dkg liszt és 30 dkg biomargarin)) dolgozd össze és tedd be a hűtőbe. A kemény tésztát is készítsd el (a maradék hozzávalókból és 2.5 dl vízből), s mikor ezzel megvagy vedd ki a lágyat, tedd a kemény közepébe, hajtsd rá a széleit és nyújtsd ki őket együtt. Még 2 – 3 – 4 alkalommal kinyújtjuk, hajtogatjuk, s minden hajtogatást követően 20 – 30 percig pihentetjük a tésztát a hűtőben. ( Én 4 alkalommal hajtogattam és 20 perceket pihentettem és olyan leveles lett, hogy ihaj :o)))) Ha kész a tészta nyújthatod, töltheted, sütheted! ;o) Fontos tudnivaló, ebből a mennyiségből több, mint egy kiló kész leveles tésztád lesz, ami nagyon soook! Készülhet belőle: köleses táska, ízes vagy káposztás levél, sajtos masni stb. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||