Vegán leveles tészta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: www.hobbifozocske.blogspot.com
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Uzsonna, Desszert, Főétel mellé, Kártyaparti , Teaparti, Buli, Karácsony, Szilveszter, Húsvét, Böjt, Csőben sült, Édes, Sós, Tésztafélék, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 adag teljes kiőrlésű liszt 331 10.7 1.9 71.5 9.9 0
40 adag bio margarin ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lágy tészta hozzávalóit (10 dkg liszt és 30 dkg biomargarin)) dolgozd össze és tedd be a hűtőbe. A kemény tésztát is készítsd el (a maradék hozzávalókból és 2.5 dl vízből), s mikor ezzel megvagy vedd ki a lágyat, tedd a kemény közepébe, hajtsd rá a széleit és nyújtsd ki őket együtt. Még 2 – 3 – 4 alkalommal kinyújtjuk, hajtogatjuk, s minden hajtogatást követően 20 – 30 percig pihentetjük a tésztát a hűtőben. ( Én 4 alkalommal hajtogattam és 20 perceket pihentettem és olyan leveles lett, hogy ihaj :o))))


Ha kész a tészta nyújthatod, töltheted, sütheted! ;o) Fontos tudnivaló, ebből a mennyiségből több, mint egy kiló kész leveles tésztád lesz, ami nagyon soook!


Készülhet belőle: köleses táska, ízes vagy káposztás levél, sajtos masni stb.