Uborkás sertéscomb (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Szabadban, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A húst ujjnyi csíkokra vágjuk és a forró olajon megpirítjuk. Mellédobjuk a vékonyra vágott répát és a finomra aprított hagymát, ha ezek is megpirultak, felöntjük húsalaplével és megfűszerezve, fedő alatt takarékon puhára pároljuk. A levét ha szükséges kevés forró vízzel pótolhatjuk. Ha megpuhult a hús beletesszük a vékony csíkokra vágott uborkát és behabarjuk. Jól összeforraljuk. Főtt burgonyával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||