Tiroli sertésmáj (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Belsőségekből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Buli, Párolt, Sós, Meleg, Savanyú, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg sertésmáj 136 19.5 5.3 2.5 0 430
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 evőkanál ecet 4 0.4 0 0.6 0 0
1.5 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál kapribogyó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az ujjnyi csíkokra vágott sertésmájat lisztben megforgatjuk. A felforrósított olajban megsütjük, félretesszük, de melegen tartjuk. A visszamaradt olaj felében megpároljuk a finomra aprított hagymát, majd ráöntve az ecetet, zsírjára sütjük. Felöntjük a húsalaplével és néhány percig csendesen rotyogtatjuk. Beledobjuk az apróra vágott kapribogyót és behabarjuk a tejfölben csomómentesre kevert, maradék liszttel. Összefőzzük és beletesszük a sült májat, ezzel már csak összemelegítjük.
Petrezselymes burgonyával vagy krokettel tálaljuk.