Pikáns sertéstokány (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint feketebors 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 evőkanál búzaliszt 350 12.3 1.3 76.3 4.4 0
1 evőkanál dijoni mustár ? ? ? ? ? ?
10 db gyöngyhagyma ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál kapribogyó 0 0 0 0 0 0
5 db csemegeuborka ? ? ? ? ? ?
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
60 dkg sertéscomb 160 17.5 23.9 0.3 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hagymát felaprózzuk és a felkockázott szalonnán megdinszteljük. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst, megsózzuk és lefedve majdnem puhára pároljuk, szükség esetén kevés vizet adhatunk hozzá.
Hozzáadjuk az apróra vágott kapribogyót, a csíkokra vágott uborkát, a negyedelt gyöngyhagymát, mustárt, borsot. A tejszínes-lisztes habarással besűrítjük és a bort hozzáöntve kiforraljuk.
Főtt tésztával, galuskával tálaljuk.