Spenótfőzelék (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Klasszikus főzelékek Cimkék: Főzelékek, Főétel mellé, Böjt, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Hétköznapi vacsora Hozzávalók 4 személyre:
A spenótot forrásban lévő, szódabikarbónás vízbe dobom, így megőrzi üde zöld színét. 5 perc főzés után leszűröm és lecsepegtetem. Ha kihűlt, vastag szárát lecsipkedem és a leveleket finomra vagdalom. A felhevített olajon megpárolom a finomra vagdalt fokhagymát, majd a spenótot és a tejben jól megáztatott, szétmorzsolt zsemlét belekeverem. Sózom, borsozom és jól összeforralom. Ha túl sűrű lenn tejet önthetünk hozzá. Sült virslivel vagy tükörtojással tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||