Lencsefőzelék (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Klasszikus főzelékek Cimkék: Főzelékek, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Főtt, Sós, Savanyú, Meleg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A megtisztított, megmosott, egy órára beáztatott lencsét bő vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a vöröshagymát, fokhagymát, babérlevelet, sót. Ha megfőtt, a hagymákat és a babért kidobjuk, majd zsemleszínű rántást készítünk, rátesszük a pirospaprikát, fölengedjük a lencse főzőlevével és hozzáadjuk a lencséhez, jól összeforraljuk. Végül tejfölt keverünk hozzá és egy ízlés szerint ecetet. Hagyományos feltétje a sültkolbász. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||