Parajjal töltött tonhalrolád (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Karácsony, Göngyölt, Csőben sült, Sós, Meleg, Halak, Tejtermékek, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A tonhalfiléket kiterítjük, megsózzuk. A parajleveleket leforrázzuk, jól lecsepegtetjük, majd enyhén megsózzuk, fehérborssal és szerecsendióval fűszerezzük. A parajleveleket a halfilékre terítjük, majd a filéket felgöngyöljük és fogpiszkálóval megtűzzük. Egy tepsibe tesszük a halfiléket, meglocsoljuk fehérborral, kevés vízzel, hozzáadjuk a fél citrom lereszelt héját és levét adunk hozzá. Alufóliával letakarva a sütőbe tesszük, és 20 percig pároljuk. A megpárolt halakat a léből óvatosan kiemeljük, a párolólét átszűrjük. A felforrósított 2 evőkanál vajhoz hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, de nem pirítjuk meg, csak megpezsgetjük. Felöntjük kb. 2 dl pároló lével és mártássűrűségűre forraljuk. Sóval, őrölt fehér borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük. A tűzről levéve belekeverjük a tojássárgájával simára kevert tejszínt, és a reszelt sajt felét. A maradék vajjal kikenünk egy tepsit és beletesszük a halfiléket, a mártással leöntjük, és megszórjuk a megmaradt reszelt sajttal. Előmelegített, 180 fokos sütőbe tolva, 20 perc alatt, szép pirosra sütjük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||