Krokodilsteak (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Különleges húsfélékből Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Grillsütő, Sós, Édes, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A salotta hagymát nagyon finomra vagdaljuk, a gyömbért megtisztítjuk és lereszeljük, majd a hozzávalókkal marináddá keverjük. A krokodilhúst szeletekre vágjuk és a pácba téve egy éjszakán át hűtőben tartjuk. Másnap lecsepegtetve, a szokottnál kicsit magasabbra emelt grillrácson, oldalanként két percig sütjük. Ha a hús kiszárad, rágós és élvezhetetlen lesz. Egyszer-egyszer kenjük meg a páccal. Közben a meghámozott mangót is grillezzük meg, a páccal kenegetve. Párolt rizzsel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||