Narancsos almaleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Meleg nyári napokra, Főtt, Édes, Gyümölcsök, Hideg Hozzávalók 4 személyre:
Az almát tisztítsuk meg és daraboljuk apró kockákra. Locsoljuk meg a citrom levével, adjuk hozzá a cukrot, a narancs lereszelt héját, dobjuk mellé a citromot és tegyük fel főni annyi vízzel amennyi jócskán ellepi. A tejszínt keverjük el az étkezési keményítővel. Ha felforrt a leves húzzuk félre és lassan állandó kevergetés mellett csorgassuk bele a tejszínt. Főzzük pár percig, majd hagyjuk hűlni. A narancsokat tisztítsuk meg hártyás héjától és levesbetétként kínáljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||