Zellerkrémleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Bálint nap, Főtt, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A zöldségeket megtisztítjuk és egy fej zeller kivételével karikára vágjuk és a felforrósított vajon pirítani kezdjük, majd ha megpirult meghintjük a liszttel. Néhányszor átforgatjuk és felöntjük a húsalaplével. Beleszórjuk a fűszereket és csendesen forraljuk háromnegyed órát. Leszűrjük a levest és a zellerdarabokat, botmixerrel pürésítsük, majd, hogy a fás darabkák ne kerüljenek a levesbe, egy sűrűbb szitán átszűrve engedjük vissza a lébe. A maradék zellert uborkagyaluval szeleteljük fel és az olajon süssük ropogósra, mint a sült burgonyát. A zeller zöldjét vágjuk finomra, a tojássárgáját keverjük simára a tejszínben és tegyük a leveshez, melegítsük fel, de ne forraljuk, mert a tojás kicsapódik. Tálaláskor a zellerchipszet adjuk betétként. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||