Marhanyelv mediterrán paradicsomszószban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Belsőségekből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A nyelvet megmossuk, kuktába tesszük és ráöntve a bort és ugyanannyi vizet, megsózva, a sípolástól számítva 20 percig főzzük. Kivéve, a bőrét lehúzzuk és ferdén felszeleteljük. Az olívaolajon megpároljuk a hagymát, majd ráöntjük a főzőlét és a dobozos paradicsomlét, megfűszerezve felforraljuk és beletesszük a nyelvet és a felvagdalt olívabogyót. Nagy lángon sűrűre főzzük a mártást. Előmelegített tálra tesszük a nyelvet és a mártással leöntve, főtt szélesmetélttel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||