Kapris sertésnyelv (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Belsőségekből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Bálint nap, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 üveg kapribogyó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 kg sertésnyelv 214 16.8 16 0.5 0 108
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sertésnyelvet sós vízben kuktában, 20 perc alatt megfőzzük, majd a bőrét lehúzzuk. Szeletekre vágjuk. A hagymát, az olajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a nyelvszeleteket. Összepároljuk, majd rászórjuk az összevágott kapribogyót, a levével együtt. Fehér borssal ízesítjük és tejszínnel behabarjuk. Összeforraljuk és ízesítjük.
Főtt tésztával vagy párolt rizzsel kínáljuk.