Gombás vese (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Belsőségekből Cimkék: Húsételek, Reggeli, Főétel, Előételek, Főétel előtt, Kártyaparti , Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Gombafélék Hozzávalók 4 személyre:
A hagymát felaprítjuk, majd forró olajon megfuttatjuk. Rátesszük a vékony szeletekre vágott gombát, majd sóval, borssal és felaprított petrezselyemzölddel ízesítjük. A vesét gondosan megtisztítjuk, felszeleteljük, majd forró vízzel leöblítjük és a gombához adjuk. Belekeverjük a paradicsompürét, lepirítjuk, majd kevés vízzel felöntve, negyed órát főzzük. Ráhintjük a lisztet, pár percig főzzük, majd sós burgonyával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||