Szezámos ropogós (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Kártyaparti , Buli, Csőben sült, Sós, Sörözés, borozás, Meleg, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
A lisztet szitáljuk egy tálba és morzsoljuk el a vajjal. Adjuk a lisztes keverékhez a tejet, tojást, reszelt parmezánt, sót. Gyúrjuk sima tésztává. Szórjuk be a munkalapot paprikával és nyújtsuk ki rajta a tésztát. Kenjük meg tojással és szórjuk meg szezámmaggal. Szeleteljük vékony csíkokra. A csíkokat csavarjuk meg és rakjuk tepsibe. Előmelegített sütőben, 175 fokon, süssük pirosra és még melegen tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||