Brownie (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Engabi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Uzsonna, Desszert, Buli, Csőben sült, Édes, Tészták, Hétvégi ebéd, Tésztafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
1 csapott mokkáskanál vanília 0 0 0 0 0 0
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
12 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 csapott mokkáskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
10 dkg barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
1 tábla étcsokoládé 0 5.8 29.2 62 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csokoládét és a vajat gőz fölött olvasszuk meg és tegyük félre amíg kihűl. Keverjük a hideg csokoládémasszához a kétféle cukrot, vaníliaport, sót. Dolgozzuk bele a tojásokat és tojássárgáját. Szitáljuk rá a kakaót, a lisztet és a sütőport és addig keverjük míg egyenletes masszát nem kapunk. Tegyük a tésztát egy kivajazott és lisztezett formába és előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük meg. Hagyjuk kihűlni és szeleteljük egyforma kockákra. Meghinthetjük porcukorral vagy díszíthetjük. Kínálhatunk mellé vaníliakrémet, gyümölcsöt vagy tejszínhabot.