Töltött sajtrolád (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegkonyhai készítmények Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Szilveszter, Farsang, Göngyölt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Húsfélék, Tojás, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A sajtot szorosan folpackba csomagoljuk, majd kb. 60 fokos vízbe tesszük, időnként ellenőrizve a víz hőfokát, 20 percig benne hagyjuk. A megpuhult sajtot két folpack között késfoknyira kinyújtjuk. A tojásokat keményre főzzük és kihűtjük. A töltelékhez a vajat, a tojássárgáját, a mustárt, a borsot, a sót és a sajtot habosra keverjük. A csíkokra vágott tojásfehérjét és sonkát, valamint az apróra vágott metélőhagymát beleforgatjuk. A kinyújtott sajtlapra kenjük és bejgliformán szorosan feltekerjük. Folpackba tekerve, hűtőszekrényben dermedni hagyjuk, majd ferdén felszeletelve tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||