Töltött sajtrolád (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Szilveszter, Farsang, Göngyölt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Húsfélék, Tojás, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
10 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
5 dkg camping krémsajt 536 8.4 30.3 56.8 0.4 0
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
40 dkg edámi sajt 261 2.8 26.2 3.1 0 96
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sajtot szorosan folpackba csomagoljuk, majd kb. 60 fokos vízbe tesszük, időnként ellenőrizve a víz hőfokát, 20 percig benne hagyjuk. A megpuhult sajtot két folpack között késfoknyira kinyújtjuk. A tojásokat keményre főzzük és kihűtjük.
A töltelékhez a vajat, a tojássárgáját, a mustárt, a borsot, a sót és a sajtot habosra keverjük. A csíkokra vágott tojásfehérjét és sonkát, valamint az apróra vágott metélőhagymát beleforgatjuk. A kinyújtott sajtlapra kenjük és bejgliformán szorosan feltekerjük. Folpackba tekerve, hűtőszekrényben dermedni hagyjuk, majd ferdén felszeletelve tálaljuk.