Ischler (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Uzsonna, Teaparti, Buli, Csőben sült, Édes, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre: Ischler
Csokoládémáz
Ischler A hideg vajból vajból, a lisztből, a cukorból és a hámozatlan, finomra őrölt mandulából tésztát gyúrunk. 1/2 cm vastagságúra kinyújtjuk, fánkszaggatóval köröket vágunk a tésztából és gyenge tűzön, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Mikor kihűlt, kettőt-kettőt pikáns málnalekvárral összeragasztunk és csokoládémázzal bevonunk. Csokoládémáz A vajat felolvasztjuk és oldódásig keverjük benne a cukrot és a kakaóport, ha kissé lehűlt egyneművé keverjük a tojásfehérjével, langyosan kenjük a kihűlt tésztára. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||