Almás pite (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Édes, Tésztafélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
Az almát héjastul lereszeljük. Ízlés szerin cukorral és fahéjjal elkeverve, állni hagyjuk. A lisztet, a margarint, a cukrot, a tejfölt, a sütőport, a sót, a két tojássárgát, a citromhéjat, a sót és az élesztőt összegyúrjuk, majd két részre osztjuk szét. A tészta félét kinyújtjuk és tepsibe tesszük. Megszórjuk a darált dió és zsemlemorzsa keverékével a tésztalapot, majd rárakjuk a kicsavart almát és ráborítjuk a tészta másik felét. A széleket kicsit lenyomkodjuk és megkenjük a maradék tojássárgával, majd villával megszurkáljuk a tészta tetejét. Előmelegített, 175 fokos sütőben, fél órát sütjük. Kihűlés után szebben szeletelhetjük. Tálalhatjuk langyosan, vaníliafagylalttal is. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||