Túrógombóc (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Főétel mellé, Desszert, Meleg nyári napokra, Hétköznapi vacsora, Főtt, Édes, Sós, Meleg, Tésztafélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A túrót áttörjük, a tojásokat felverjük és keverjük alaposan össze a hozzávalókat. Hűtőszekrényben pihentessük legalább egy órát. Az olajon kevergetve pirítsuk aranybarnára a morzsát, vigyázat a tűzről levéve, az edény hőjétől még megéghet az alja. Nagy fazékban forraljunk sós vizet. Ha felforrt, a tésztából formáljunk tojásnyi gombócokat és óvatosan eresszük a vízbe, újraforrástól számítva, takaréklángon, főzzük 10 percig, majd egy gombócot kiemelve, vágjuk ketté, hogy átfőtt-e? Szűrőkanállal kiszedve és lecsepegtetve a pirított morzsába forgatjuk a gombócokat. Frissen, tejföllel leöntve adjuk asztalra. Ízlés szerint, tálalhatjuk porcukorral meghintve édesen, de apróbbra formálva a gombócokat, kitűnő köret pörköltfélék vagy szaftos húsok mellé. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||