Rakott káposzta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Buli, Farsang, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A zsíron az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst és állandóan keverve morzsásra sütjük, megsózzuk, borsozzuk és a zúzott fokhagymát belekeverjük. Kevés vizet öntünk rá és majdnem puhára főzzük, majd a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával. A rizst a szokott módon megpároljuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk és kisütjük. A savanyú káposztát ízlésünk szerint kimossuk és lecsöpögtetjük. A szalonnás zsíron roppanósra pároljuk. Egy tepsit kikenünk zsiradékkal és a tál aljára tesszük a káposzta egyharmadát, erre egyenletesen rásimítjuk a rizs és a pörkölt felét, a káposzta újabb harmada jön, erre ismét rizs és pörkölt, majd a megmaradt káposztával az egészet befedjük. A káposzta tetejére öntjük a tejfölt. A tepsit előmelegített sütőbe tesszük és 160 fokon, háromnegyedórát sütjük. Kockára vágás előtt hagyjuk tíz percig pihenni. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||