Fogas jóasszony módra (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Karácsony, Csőben sült, Párolt, Sós, Meleg, Gombafélék, Halak Hozzávalók 4 személyre:
Az előre besózott fogasszeleteket kivajazott tepsibe tesszük, ráöntjük a halalaplét és a fehérbort. Fóliával letakarva, előmelegített sütőben, 180 fokon 20 percig pároljuk. A halszeleteket serpenyőbe szedjük és a párolólevet felére beforraljuk. A felforrósított maradék vajban megpároljuk a finomra aprított hagymát. A vékonyra szeletelt gombát hozzáadjuk hozzá és lepirítjuk. Sóval ízesítjük, finomra vágott petrezselyemzölddel és törött borssal fűszerezzük. Felengedjük a párolólével és a tejszínnel lassú tűzön 5 percig forraljuk, majd a serpenyőben lévő fogasszeletekre öntjük és összeforraljuk. Előmelegített tálra szedjük, a mártással leöntjük és vajas burgonyával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||