Cigánypecsenye (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A tarjaszeleteket megmossuk, leszárítjuk, kissé kiverjük és széleit bevagdossuk. Az olajból, a borsból, az őrölt köménymagból és a vörösborból páclevet készítünk. Ezzel a hússzeleteket megkenjük és tálba téve, a maradék páclevet ráöntve, egy éjszakán át, a hűtőszekrényben pihentetjük. Másnap a szalonnát fél centis szeletekre vágjuk és centis közökben a bőréig bevagdaljuk, majd a felhevített zsíron pörcösre sütjük. Félre tesszük, de melegen tartjuk. A húsokat, a pácléből kivéve, a forró zsírban, egyszer megfordítva, pirosra sütjük, ez oldalanként kb 4 perc. A húst csak a sütés végén sózzuk. A lángot kikapcsoljuk a sütőedény alatt és a lereszelt fokhagymát a még forró zsírba dobjuk, majd fél percig kevergetjük. A szalonnából sütött kakastaréjok bőrrel ellentétes oldalát pirospaprikába mártjuk. A húst előmelegített tányérra téve a fokhagymás zsírral leöntve, a kakastaréjokkal díszítve tálaljuk. Sült burgonyát és kovászos uborkát adjunk mellé. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||