Káposztás libacomb (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Egyéb szárnyas 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Márton nap, Csőben sült, Kemence, Diszkosz, Római tál, Meleg, Sós, Húsfélék, Zöldség, Macskajajra

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint feketebors 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
6 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
50 dkg savanyúkáposzta 20 1.1 0.2 3.4 2.1 0
4 db libacomb 198 18.5 13.6 0.3 0 84
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A káposztát, ha szükséges átöblítjük. Egy tepsi aljára terítjük, beledugjuk a babért. Ráhelyezzük a megsózott, borsozott combokat. A hagymákat rádaraboljuk és betakarjuk a szalonnaszeletekkel. Öntsünk alá egy kis vizet vizet és középforró sütőben, fólia alatt pároljuk puhára, majd a fóliát levéve, süssük a combot pirosra.

Főtt vagy sült burgonyával tálaljuk.