Rakott csirke (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Kemence, Remoska, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A zöldségeket megtisztítjuk és vékony karikára vágjuk. A csirkét feldaraboljuk. A fűszereket összekeverjük. Egy tepsit az olaj felével kikenünk. A burgonya felét egyenletesen a tepsibe rétegezzük, közben fűszerezzük, majd a paprika, paradicsom és hagyma következik. Erre rárakjuk a fűszerekkel és fokhagymával bedörzsölt csirkedarabokat. Végül ismét burgonya és paprika, paradicsom, hagymaréteg következik. Természetesen a rétegeket fűszerezzük. A tetejét megcsöpögtetjük a maradék olajjal és a tepsit fóliával lefedve, előmelegített 170 fokos sütőben egy órát sütjük, majd a fóliát levéve, még harminc percet. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||