Rakott csirke (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Kemence, Remoska, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 egész csirke 132 20.9 5.2 0.5 0 60
1 kg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
3 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 teáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 csokor zellerzöld ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldségeket megtisztítjuk és vékony karikára vágjuk. A csirkét feldaraboljuk. A fűszereket összekeverjük. Egy tepsit az olaj felével kikenünk. A burgonya felét egyenletesen a tepsibe rétegezzük, közben fűszerezzük, majd a paprika, paradicsom és hagyma következik. Erre rárakjuk a fűszerekkel és fokhagymával bedörzsölt csirkedarabokat. Végül ismét burgonya és paprika, paradicsom, hagymaréteg következik. Természetesen a rétegeket fűszerezzük. A tetejét megcsöpögtetjük a maradék olajjal és a tepsit fóliával lefedve, előmelegített 170 fokos sütőben egy órát sütjük, majd a fóliát levéve, még harminc percet.