Szőlőtorta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Desszert, Csőben sült, Hétvégi ebéd, Édes, Gyümölcsök, Édességek, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
A szőlőt mossuk meg, szemezzük le, magját távolítsuk el. A vajat a cukorral keverjük habosra. Egyenként keverjük bele a tojásokat, majd szitáljuk bele a sütőporral összekevert lisztet, a kukoricalisztet és keverjük addig amíg egyenletes tésztát nem kapunk. Vajazzunk, lisztezzünk ki egy tortaformát és öntsük bele a tésztát. Szórjuk egyenletesen a tetejére a szőlőt és előmelegített, 175 fokos sütőben süssük meg. Ha megsült hagyjuk a formában hűlni. A még langyos torta tetejét kenjük meg lekvárral és hidegen tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||