Csirkecomb hagymalekvárral és sült nudlival (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Sörözés, borozás, Főétel, Hétvégi ebéd, Húsételek, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre: Sült csirkecomb
Hagymalekvár
Sült nudli
Sült csirkecomb A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk. A tepsibe öntjük az olajat, a bort és a vagdalt fokhagymát. A csirkecombokat ráhelyezzük és fólia alatt, előmelegített, 175 fokos sütőben fél órát pároljuk, majd a fóliát levéve a hőfokot 200 fokra növelve, negyed óra alatt, megpirítjuk, közben a levével néhányszor meglocsoljuk. Hagymalekvárral koronázva és sült nudlival körítve tálaljuk. Hagymalekvár Az olajon felolvasztjuk a barnacukrot, beleforgatjuk a felszeletelt hagymát, a kakukkfüvet, a borsot és addig pároljuk, kevergetve, amíg összeesik. Ekkor csipetnyi sóval és balzsamecettel fűszerezzük, majd gyakori keverés mellett, dzsem állagúvá főzzük. Sült nudli A meghámozott burgonyát apró kockára vágva, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és még forrón áttörjük. Ha kihűlt hozzáadjuk a lisztet, a felvert tojást, sózzuk, borsozzuk. Összegyúrjuk, majd rudakká sodorjuk és ujjnyi darabokra vágva, bő, sós, forrásban lévő vízben kifőzzük. Lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt a forró vaj-olaj keverékben pirosra sütjük. A felesleges zsiradékot leitatva tálaljuk. Dús szaftú húsok, pecsenyék mellé illő köret. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||