Vadmalacomb roston (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vadhúsból Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Hirtelen sült, Tárcsa, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A vadmalaccombból 8 szeletet vágunk. Széleit kissé bevagdossuk és húskalapáccsal kiverjük. Megszórjuk a fűszerkeverékkel, bekenjük olajjal és legalább 2 órára hidegre tesszük. A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikára vágjuk, megszórjuk liszttel és bő, forró olajban aranysárgára sütjük. A combszeleteket ismét megkenjük olajjal és roston vagy grillrácson szép pirosra sütjük. Sütés közben sózzuk és csepegtessünk rá olajat, hogy ne száradjon ki. A húsok tetejére púpozzuk a ropogós vöröshagymát. Párolt vörös káposztával és burgonyapürével tálaljuk | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||