Birsalmával töltött vadkacsa (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vadszárnyasokból Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A szalonnát felcsíkozzuk. A vadkacsát a szalonnacsíkokkal sűrűn megtűzdeljük, majd kívül-belül sózzuk, borsozzuk. A birsalmákat meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és cikkekre vágjuk. A vadkacsák hasüregébe rakjuk a birsalmát, és nyílást bevarrjuk vagy fogpiszkálóval összetűzzük. A vadkacsákat tepsibe rakjuk és forró zsírral leöntjük. Előmelegített forró sütőbe tesszük és kezdetben alufóliával lefedjük és egy darabig így pároljuk. Sütés közben zsírjával locsolgatjuk, hogy a hús ne száradjon ki. Feldarabolás előtt a kacsát pihentetjük. Visszamaradt zsírjából pecsenyelevet készítünk. A velesült birsalmával, párolt vöröskáposztával és sültburgonyával tálaljuk. A pecsenyelét mártásoscsészében adjuk asztalra. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||