Fürj párolva, gyöngyhagymával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vadszárnyasokból Cimkék: Húsételek, Főétel, Göngyölt, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A szalonnát vékony szeletekre vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk és kockára vágjuk. A megmosott fürjek belsejét beszórjuk rozmaringgal és borssal, külső részüket sózzuk és beburkoljuk a szalonnaszeletekkel, melyeket konyhai zsineggel rögzítünk. A vöröshagymát a zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a zöldséget és tovább pirítjuk. Amikor leve elpárolgott, az egészet átöntjük egy tepsibe, rárakjuk a fürjeket és kevés vizet öntünk alá, melyben feloldottuk a húsleveskockát. Alufóliával lefedjük és puhára pároljuk, majd a fóliát levéve megpirítjuk. Közben a vajon, a leöblített gyöngyhagymát megpirítjuk, sóval, borssal fűszerezzük, zöldpetrezselyemmel díszítjük. Mikor a fürjek megpirultak, kicsit pihentetjük, a zsineget eltávolítva félbevágjuk, a gyöngyhagymával tálaljuk. Ajánlott körete a sült burgonya. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||