Kelkáposztás pulykamell (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Pulykából Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 6 személyre:
Egy kilós pulykamellet felszeletelünk és füstölt szalonnával sűrűn megtűzdelünk, az olajon a karikára vágott hagymát és az apróra vágott fokhagymát megpirítjuk, köménnyel, borssal és majorannával fűszerezzük és a hússzeleteket megsütjük rajta, mindig csak kevés vizet hozzáadva, majdnem puhára pároljuk. Csak akkor sózzuk, ha a szalonna nem túl sós. Közben egy másik edényben sós vízben megfőzünk egy leveleire szedett kelfejet, és levétől lecsurgatjuk. Mély tűzálló tálat olajjal vékonyan kikenünk, a levelekkel kibéleljük, erre egy réteg sült húst rakunk, majd ismét kel, hús, és végül a maradék kellevéllel befedjük. A pecsenye levét 2 deci tejföllel simára keverjük, és leöntjük vele az ételt. Sütőben 40 percig sütjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||