Argentin pörkölt (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 180 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Párolt, Római tál, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 6 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kg marhafelsál 243 17 19 0.6 0 83
25 dkg füstölt sonka 203 15 15 0.3 0 95
35 dkg szárazbab 314 21.9 1 54.1 24 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
1 doboz konzerv kukorica 126 4.6 1.6 23.1 0 0
2 evőkanál fűszerpaprika 342 13 4 63 0 0
4 evőkanál napraforgó olaj 902 0 99.8 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Egy magas falú lábasban vagy tűzálló edényben az apróra vágott hagymát és a kockákra vágott húst pirítjuk. Amikor a hagyma üveges lesz, beletesszük a kis kockákra vágott sonkát, a babot és a pirospaprikát, megsózzuk, felöntjük annyi vízzel, hogy az egészet ellepje, s lefedve addig pároljuk, amíg a hús és a bab puha lesz. Amikor puha, belekeverjük a főtt kukoricát, a meghámozott és cikkekre vágott paradicsomot, s erős lángon a sütőben, fedő nélkül addig sütjük, míg a teteje barnulni kezd. Hagyományosan cserépedényben készítik.