Prágai pácolt virsli azaz utopenec (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Sörözés, borozás, Hidegkonyhai készítmények, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
Egy öt literes uborkásüveget, megtöltünk ferdén bevagdosott bőrösvirslivel, állítva tegyük bele mint az uborkát. Két sorban fér bele. Az üveg aljára, a virsliréteg közé és a tetejére, uborkagyalun leszelt hagymát tegyünk. Vizet forralunk és beledobjuk a többi hozzávalót, kóstoljuk meg, hogy ízlésünk szerint való-e? Lehet kicsit erősebb az íze, mert a virsli beissza, majd azon forrón az üvegbe öntjük, mindenképpen lepje el a virsliket. 2 napig hagyjuk állni. Fehér és barnakenyérrel, vajjal és sörrel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||