Zöldséges csirketekercs (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Kemence, Meleg, Zöldség, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A csirkemellből felezve 8 szeletet formázunk. Fólia között egymásra rakva egy nagy szeletté klopfoljuk. Sóval, szerecsendióval fűszerezzük. A töltelékhez a zsemlemorzsát a tejszínbe keverjük, és 10 percig állni hagyjuk, hogy megduzzadjon. Közben a sonkát apróra vágjuk, a sárgarépát almareszelőn lereszeljük, metélőhagymát apróra vágjuk. A zöldborsót és a reszelt répát sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük. A tojássárgájákat a fele vajjal habosra keverjük, és a zsemlemorzsához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a borsót, a kukoricát, sárgarépát, snidlinget, sonkát, óvatosan beleforgatjuk a tojások habbá vert fehérjét. A hússzeletet alufólia lapra fektetjük, a töltelékből a közepére hosszában egy csíkot halmozunk, majd a húst úgy tekerjük össze, hogy a tölteléket éppen körülölelje. Szorosan az alufóliába csomagoljuk, és a tekercset tepsibe fektetjük. A húsleveskockát 2 dl vízben feloldjuk, az alufólia csomag köré öntjük, a megtisztított hagymát meg a babérleveleket mellédobjuk. Forró sütőbe tolva, de rögtön közepes lángra téve, 50 percig pároljuk. Ha közben elfőné a levét, kevés vízzel pótoljuk. A csomagot felhasítjuk és rámorzsoljuk a maradék vajat a hústekercsre, majd visszatoljuk a sütőbe annyi időre, hogy megpiruljon. Ferdén felszeletelve, a szaftjával leöntve tálaljuk. Párolt rizs vagy burgonyapüré illik hozzá. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||