Kagyló paradicsomos mártásban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegvérűek Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Párolt, Sós, Meleg, Hidegvérűek, Zöldség, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
Az olajon üvegesre pirítom a finomra vágott vöröshagymát, valamint a tisztított, és szeletekre vágott fokhagymát. Ráöntöm a bort és a paradicsomlevet, beleszórom a sáfrányt és a húsleveskockával fűszerezem. Fedő alatt forralom néhány percig, majd a fölösleges levét elpárologtatom. A mártásba keverem a leszűrt kagylót, végül rászórom a nagyon finomra vágott petrezselymet. Pirított kenyérszeletekkel tálalom az asztalra. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||