Linzertorta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 45 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Csőben sült, Édes, Hideg, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
A hámozatlan mandulát őröljük meg. Adjuk hozzá a tészta többi összetevőjét és gyors mozdulatokkal dolgozzuk össze. Csomagoljuk fóliába és tegyük néhány órára hideg helyre. Lisztezett gyúródeszkán a tészta egyik felét nyújtsuk tortaforma nagyságúra, másik feléből nyújtsunk csíkokat. A tortaformát kenjük ki vajjal és hintsük meg liszttel. Tegyük a kinyújtott tésztát a tortaformába és igazgassuk el úgy, hogy a tészta széle fedje a forma oldalát is. Kenjük a lekvárt a tésztára és a csíkokból készítsünk a tortánkra rácsot. 1/2 tojássárgáját keverjünk el kevés tejjel és kenjük meg vele a tésztacsíkokat. Helyezzük előmelegített sütőbe és 30 perc alatt süssük meg. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||