Libamáj almakarikákkal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 40 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Belsőségekből Cimkék: Húsételek, Főétel, Karácsony, Hirtelen sült, Sós, Húsfélék, Előételek, Főétel előtt, Meleg, Gyümölcsök, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A libamájat szeleteljük vékony szeletekre és sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre egy órára. Az almákat mossuk meg és magházukat távolítsuk el, szeleteljük vékony karikákra és locsoljuk meg a citrommal, almapálinkával. Tegyük az almaszeleteket forró olajba és pirítsuk meg. A visszamaradt olajban a májszeletek mindkét felét süssük szép pirosra. A megtisztított hagymát vágjuk karikára, forgassuk meg lisztben és süssük meg hirtelen. Ha már szép aranybarna csepegtessük le és tálalásig tegyük félre. A májat az almakarikákkal rendezzük el tányérokon és tört burgonyát kínáljunk mellé, megszórva a pirított hagymával. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||