Libamáj almakarikákkal (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 40 perc
A recept forrása: Engabi
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Belsőségekből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Karácsony, Hirtelen sült, Sós, Húsfélék, Előételek, Főétel előtt, Meleg, Gyümölcsök, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg libamáj 130 16.4 4.3 6.3 0 515
4 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
3 evőkanál pálinka 260 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 dl citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
50 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A libamájat szeleteljük vékony szeletekre és sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre egy órára. Az almákat mossuk meg és magházukat távolítsuk el, szeleteljük vékony karikákra és locsoljuk meg a citrommal, almapálinkával. Tegyük az almaszeleteket forró olajba és pirítsuk meg. A visszamaradt olajban a májszeletek mindkét felét süssük szép pirosra. A megtisztított hagymát vágjuk karikára, forgassuk meg lisztben és süssük meg hirtelen. Ha már szép aranybarna csepegtessük le és tálalásig tegyük félre. A májat az almakarikákkal rendezzük el tányérokon és tört burgonyát kínáljunk mellé, megszórva a pirított hagymával.