Forraltbor mártás (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Engabi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Mártások 
Cimkék: Mártások, Desszert, Karácsony, Főtt, Édes

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2,5 adag száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
1 db fahéj 0 0 0 0 0 0
3 db szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
1 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
15 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 db csillagánizs 0 0 0 0 0 0
5 db kardamom 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A narancs levét, a vörösbort, cukrot, szegfűszeget, ánizst, fahéjat, kardamomot felforraljuk és lassú tűzön sziruppá főzzük. Húzzuk le a tűzről és várjuk meg, míg kihűl. Szűrjük le és a hideg mártást muffin mellé kínáljuk.