Almás endíviasaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Előételek, Buli, Saláták, Főétel előtt, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Főzés nélkül, Sós, Hideg, Tejtermékek, Zöldség, Sütés nélkül Hozzávalók 4 személyre:
A napraforgómagokat pörköljük szárazon halványra egy vastag falú serpenyőben. Az endíviák torzsáját vágjuk ki, majd mossuk- és szárítsuk meg. A megtisztított retket reszeljük le. Adjuk a retekhez a tejfölt, az almaecetet, az olívaolajat, a porcukrot, a sót és a borsot. Keverjük jól össze. Az endívialeveleket vágjuk vékony csíkokra és halmozzuk tányérokra. Szórjuk rá a megmosott, felkockázott citromleves almákat és kanalazzunk minden tányérra a mártásból. Szórjuk rá a zsázsacsírát és a pirított napraforgómagot. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||